Töltött tojások akár Húsvétra is

tn_tavaszi-virag   Libamájas töltött tojás

 Hozzávalók 4 főre

8 főtt tojás, 20 dkg libamájkrém, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió (késhegynyi), morzsolt, szárított zsálya, kaliforniai paprika

Elkészítés

A főtt tojások mindig lehűtjük mielőtt meghámozzuk. Félbevágjuk és kiszedjük a sárgáját
A tojás sárgákat összekeverjük a fent leírtakkal és visszatöltjük a tojásba. Itt is igaz, sokkal mutatósabb, ha formázott kiszúróval töltöd a tojásokat.

Díszítése, kaliforniai paprikával vékony szeletekre vágva.

deruselet_receptek

Avokádós töltött tojás

Hozzávalók

10 db tojás (lehetőleg tanyasi, vagy házi), 1 púpos evőkanál tejföl (kb. 10 dkg), 1 púpos evőkanál dijoni majonéz (Cora-ban kapható, vagy ha nincs ilyen, akkor majonéz, és dijoni mustár keveréke), só, őrölt bors, 2 érett avokádó, 1 citrom leve.

Díszítésnek, és köretnek: fodros saláta (galambbegy saláta, vagy bármilyen saláta, amit be tudunk szerezni).

A tojásokat főzzük keményre. Hűtsük ki, majd hosszában vágjuk őket kettőbe.

A tojások sárgáját tegyük egy turmixtálba

Az avokádót hámozzuk meg, majd a puha húsát tegyünk szintén a turmixtálba.

Ezekhez adjuk hozzá a tejfölt, a majonézt, sóval, borssal ízesítsük. Majd végül teljesen simára turmixoljuk össze.

 Egy nagyobb tálra helyezzünk megmosott saláta leveleket.

A saláta levelekre tegyük az előre elkészített francia salátát majd helyezzük rá a tojás csónakokat (fehérje). Ezeket töltsük meg az avokádós tojáskrémmel (szebb lesz, ha csillagfejes nyomócsővel töltjük).

A francia salátába ne főtt burgonyát tegyünk hanem helyette a finom jonatán almát kockákra vágva.

Díszítése, a tetejére egy-egy fél fekete olívabogyót helyezz rá.

toltott_tojasok_deruselet

Krémsajtos

4 közepes paradicsom

4 db főtt tojás (persze itt is érvényes az étvágy és a létszám)

  1. A főtt tojások aljából egy vékonyabb, a tetejéből egy vastagabb lapot levágunk. Ahonnan a vastagabbat vágtuk, onnan kiszedjük a tojássárgáját.
  1. A tojássárgákat összekeverjük a krémsajttal, a fűszerekkel és a mustárral. Visszatöltjük a tojásba.
  2. A paradicsomokat félbevágjuk, belsejüket kikaparjuk és a tojásokra borítjuk.
  3. A tetejét a megmaradt krémsajttal díszítjük.
  • Elkészítés: a tojások sárgáját elkeverjük krémsajttal, amelyet ízesíthetünk zöldfűszerekkel, paradicsompürével, (csípős) mustárral, olívabogyóval, stb.
  • Tipp: vásárolhatunk már eleve fűszerezett krémsajtot is, de készíthetünk krémsajtot házilag is.

További ötletek töltelékhez

A tojás sárgákat elkeverhetünk és ízesíthetünk a következőkkel: szardínia, torma, rukkola, mascarpone, párolt gomba, apróra vágott hagyma, karikára vágott újhagyma, főtt sonka, szalámi, piros arany, gulyáskrém, szárított paradicsom, stb.

Egy nagy szép jénait, vagy cseréptálat kibélelsz jég, vagy sima salátalevelekkel és franciasalátára ülteted a tojásokat. Nagyon finom még hozzá a friss ropogós magos, barna molnárkák.

Aztán! Jó étvágy!

                                                                 tn_deruselet2_töltött_tojás

nyuszikak

2 Responses to Töltött tojások akár Húsvétra is

  1. Katalin Ágnes Horváthné szerint:

    Nagyon várom a könyv megjelenését!.Az elsők között szeretnék lenni, aki megvásárolja.!Gyönyörűek a fotók Barátságos kedves a recept-közlés.Üdvözlettel :egy 7-szer 10 éves aki holtáig szeret és fog is tanulni.

    • Kígyósi Moni szerint:

      Kedves Katalin, a könyvem kiadása anyagi problémák miatt még mindig a fiókomban van. Reményem viszont van, egyszer sikerül papír formában is viszontlátni. Örömmel olvastam kedves sorait.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.