Tiramisu egyszerűen

Tiramisu_deruselet6A klasszikus olasz Tiramisu nyers tojással készül, ha kerülni szeretnéd a nyers tojást: ételallergia miatt, meleg időben, és sokan vannak, akik egyszerűen csak idegenkednek a nyers tojás fogyasztásától. Nem szükséges, ugyan én csak tojássárgáját tettem bele, de ezt is elhagyhatod, akkor is nagyon finom lesz. Hétvégére zsenge zöldborsó leves után Tiramisu, csak a csettintések és jóllakott szuszogások hallatszanak. 🙂

IF

Kell hozzá:

1db közepes jénai tál
1 kis doboz Mascarpone sajt
1 doboz babapiskóta
4 evőkanál nem púpozott holland kakaópor
4 evőkanál barna cukor
1 csésze Espresso erős kávé
1 csésze tejszín
1 rumaroma
1 csésze tej
1 db habfixáló

IF

Elkészítés:

A tejszínt 2 evőkanál cukorral és habfixálóval felvered (ha édesebben szereted, akkor több cukor bele) A tojássárgáját kikevered a Mascarpone sajttal. Majd óvatosan a tejszínt és a már összekevert tojásos Mascarponét összedolgozod.

Közben a lefőtt (lehűtött) feketekávét, tejet , rumaromát és a cukrot szintén elkevered. Majd ebbe négyesével belerakod a babapiskótát, de ne ázzon el és végig rakod alulra a jénai tálba. Ezután egy réteg krém, erre szitával rászórsz kakaóport, majd még egy réteg babapiskóta, krém, rá kakaóport, de ezt az utolsó kakaó szórást közvetlenül az étkezés előtt tedd meg. Hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek

A rétegek mennyisége függ attól is hány személynek készíted. A fenti kb. 4 fő részére elég.

 IF

IF

Aztán jó étvágy! 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.