Rebarbara kompót

Fresh picked Rhubarb in wicker basket on white backgroundMi legyen ebben a forró napokban az asztalon, természetesen hidegen rebarbara kompót, egyszerűen elkészíthető és nagyon finom. Furcsa egy növény, ami zöldség ugyan, de mégis gyümölcsként fogyasztjuk. Nem a levelét, nem a termését, de még csak nem is a gyökerét esszük, hanem a szárát.

Nemcsak nagyon finom, hanem rostokban gazdag, sok kalciumot, magnéziumot, vasat, C-, B- és A-vitamint tartalmaz.

tn_Rebarbara2

 

Hozzávalók: 4-5 szál rebarbara, szegfűszeg, szegfűbors, fahéj, 1 kicsi citrom leve és héja (a citrom héját almaecettel mossuk le, leghatásosabban tisztítja le a vegyszert, amellyel a tartósítását érik el), cukor vagy édesítő, egy csipet só, víz

Elkészítés:

A rebarbarát megtisztítjuk, a szálkás részt lehúzzuk róla, majd 2cm-es darabokra vágjuk. Lábasba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy bőségesen ellepje, hozzáadjuk a fűszereket, a körömnyi darabokra vágott citromhéjat, és kedvünk szerint ízesítjük a citromlével és a cukorral (édesítővel). Pár percig főzzük, a rebarbara pillanatok alatt megpuhul. Hidegen vagy langyosan fogyasztjuk.

tn_Rebarbara4

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>