Rebarbara kompót
Mi legyen ebben a forró napokban az asztalon, természetesen hidegen rebarbara kompót, egyszerűen elkészíthető és nagyon finom. Furcsa egy növény, ami zöldség ugyan, de mégis gyümölcsként fogyasztjuk. Nem a levelét, nem a termését, de még csak nem is a gyökerét esszük, hanem a szárát.
Nemcsak nagyon finom, hanem rostokban gazdag, sok kalciumot, magnéziumot, vasat, C-, B- és A-vitamint tartalmaz.
Hozzávalók: 4-5 szál rebarbara, szegfűszeg, szegfűbors, fahéj, 1 kicsi citrom leve és héja (a citrom héját almaecettel mossuk le, leghatásosabban tisztítja le a vegyszert, amellyel a tartósítását érik el), cukor vagy édesítő, egy csipet só, víz
Elkészítés:
A rebarbarát megtisztítjuk, a szálkás részt lehúzzuk róla, majd 2cm-es darabokra vágjuk. Lábasba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy bőségesen ellepje, hozzáadjuk a fűszereket, a körömnyi darabokra vágott citromhéjat, és kedvünk szerint ízesítjük a citromlével és a cukorral (édesítővel). Pár percig főzzük, a rebarbara pillanatok alatt megpuhul. Hidegen vagy langyosan fogyasztjuk.
Vélemény, hozzászólás?