Moni nagyi almás kevert sütije
Ezt a süteményt gyakran megsütöm, mert könnyű, gyors és általában ehhez minden van otthon. Pikk-pakk elkészül és nagyon gyorsan elfogy.
Moni almás kevert sütije:
2 bögre rétes liszt,
1 bögre barna cukor,
1 teáskanál fahéj
10 dkg vaj, 3 tojás,
1 kis doboz tejföl,
egy sütőpor,
2 csomag vaníliás cukor (barna)
és 1 kg. meghámozott jonatán (v.bármilyen) almát kockákra vágva.
A süti ugyanaz, csak a formája más:
A tojások fehérjét felverjük egy pici sóval (hamarabb keményebb lesz a tojáshabunk), a tojások sárgáját, együtt a vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral eldolgozzuk. A sütőporos lisztet apránként hozzákeverjük, majd a tejfölt és a végén a felvert tojások fehérjét.
A darabolt almákat először összekeverjük fahéjjal és cukorral majd óvatosan belekeverjük a felvert tojás fehérjékbe. A tepsit sütőpapírral kibéleljük majd beleöntjük a masszát. A tetejét megszórhatjuk barna cukorral, finom kérget kap így a sütink. Először 200 fokon 5 percig, majd közepes lángon 25 perc alatt megsül, persze ellenőrizni kell egy hosszú tűvel.
Ezt lehet még fokozni vanília krémmel,
vagy akár vanília fagyival is.
Jó étvágy! 🙂
Ha tetszett ajáld a Facebook-on
és a Twitteren is
Vélemény, hozzászólás?