Moni almás kevert sütije

gif_s_ti_kever_s_j_.jpgEzt a süteményt gyakran megsütöm, mert könnyű, gyors és általában ehhez minden van otthon. Pikk-pakk elkészül és nagyon gyorsan elfogy.

Moni almás kevert sütije:

2 bögre liszt,
1 bögre barna cukor,
1 teáskanál fahéj
10 dkg vaj, 4 tojás,
1 kis doboz tejföl,
2 teáskanál sütőpor,
2 csomag vaníliás cukor (barna)
és 1 kg. meghámozott jonatán (v.bármilyen) almát kockákra vágva.

 

tn_Almás kevert kalács vanilia krémmel

A süti ugyanaz, csak a formája más:

deruselet_almas_kkevert_suti

A tojások fehérjét felverjük egy pici sóval (hamarabb keményebb lesz a tojáshabunk), a tojások sárgáját, együtt a vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral eldolgozzuk. A sütőporos lisztet apránként hozzákeverjük, majd a tejfölt és a végén a felvert tojások fehérjét.

A darabolt almákat először összekeverjük fahéjjal és cukorral majd óvatosan belekeverjük a felvert tojás fehérjékbe. A tepsit sütőpapírral kibéleljük majd beleöntjük a masszát. A tetejét megszórhatjuk barna cukorral, finom kérget kap így a sütink. Először 200 fokon 5 percig, majd közepes lángon 25 perc alatt megsül, persze ellenőrizni kell egy hosszú tűvel. 

Ezt lehet még fokozni vanília krémmel is. 

Jó étvágy! 🙂

Ha tetszett ajáld a Facebook-on

és a Twitteren is

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.