Mikor oldódik meg a problémád?

tn_siker_deruselet1 Ez a történet rólad is szól! Hogyan legyél elégedett és a körülményekhez képest boldog? Benned is megvan a siker utáni vágy?

Szerintem mindenki, Te is szeretnél, vagy már az is vagy. Elmesélek egy történetet jó? Egy nyugdíjas hölgyről lesz szó a történetben. De lehetne bármilyen korú, a történet független a kortól!

sikeres_ember_deruselet

A hölgy történetesen, aki már a nyugdíjas éveit tapossa, több munkabírással, kedvvel végzi a jelenlegi munkáját, melyet nevezhetünk akár hobbinak is, mint mikor még a főnökének dolgozott. Mindig érezte, nem neki való az, amit a nap 8, vagy akár 14 órában végzett. Még mielőbb elment volna nyugdíjba már kereste a megoldást arra, mivel szeretne foglalkozni nyugdíjas éveiben. Tehát amikor odakerült, hogy elmehetett nyugdíjba, már megvolt mi az, amivel foglalkozni fog.

nyugdijas_deruselet

Bizony nagyon sokan, ha nyugdíjba mennek még korán sem munkabírás képtelenek, sőt! Tudom, erre azt mondjátok, unokáim vannak, nem is egy. Igen ez is egy nagyon szükséges és boldogságos elfoglaltság. De ez mellett a kreativitás, a saját elképzelésünknek megfelelő olyan munka, ahol nem mondják meg mit csinálj, még ha önálló munkakört is töltöttél be, akkor is nagyon függtél a Főnöktől! Így van?

Ennek a hölgynek is vannak unokái, de kell más is, bizonyos önállóság, olyan önállóság, amelyben Ő dönt. Örömmel végzi a kiválasztott feladatát, mert tudja, nagyon sok embernek tud segíteni. S talán ez a legnagyobb öröm. Természetesen, hogy ezzel pénzt keres az is öröm, kár tagadni, de ezzel is úgy van, ha neki pénze van, akkor lesz másnak is. Mert be kell szerezni a szükséges dolgokat. Megmutatta ezt a tevékenységet az arra nyitott embereknek, és már Ők is így gondolkodnak. Ehhez viszont mi kell? El kell kezdeni, mit is? Cselekedni!

„Sosem tudhatod, milyen eredményei lesznek a cselekedeteinek, de ha nem cselekszel, eredményük sem lesz”(Mahatma Gandhi)

sikeres_emberek_deruselet

Örömét leli a jelenlegi munkájában, tiszteli a munkatársait. Mindig van feladata, melyet saját magának ad ki.  Megvolt és megvan benne a siker utáni vágy, benned is megvan! Annyit dolgozik, amennyit szeretne, bizony van, amikor többet dolgozik, mint mikor még főnöke volt, de most saját magának teszi, és ez lényeges különbség!

Nem siránkozott, mi lesz velem majd…, hanem bebiztosította magát, azt végzi, amit szeret. Van, amikor jobban megy, van, amikor alig, de nem elégedetlen, sőt! Boldog, kiegyensúlyozott, segít a hozzáforduló embereknek, hogy megtalálják számításaikat. Örül mások sikerének! Folyamatosan képzi magát.

Mint az elején írtam ez nem csak a nyugdíjba vonulóknak, a fiataloknak is szól, közép-korúaknak. Mindenkinek, aki bízik Önmagában, hogy olyan tevékenységet végezzen, amelyben kiteljesedik, örömmel végzi, képes vagy rá! Csak bele kell kezdeni, és ha segítséged is van, akkor a cél előtted van, az úton meg megkapod a segítséget, hogy sikeres legyél. Mert minden emberben benne van, hogy sikeres, csak nem tud róla, mert még ki sem próbálta. Egyszer el kell kezdeni, és minél előbb, hogy boldog ember légy! 🙂

“Sokan szívesebben maradnak a biztos rosszban, mint indulnak el egy bizonytalan “talán jobb lesz”-felé. Pedig a sikerhez nem egyenes út vezet, sokkal inkább kanyargós az ösvény. Ha csak az egyik sutba dobott ötletet elővennéd, elkezdenél dolgozni rajta, ebből tanulnál, aztán újabb ötletet vennél elő és azt már jobban meg tudnád valósítani, míg végül eljutnál az IGAZI NAGY ÖTLEThez, ami mellé büszkén oda tudnál állni, akkor hamarabb érkeznél meg a céljaidhoz, mint ha a megfelelő pillanatra várva el sem indulsz az úton.” Vida Ágnes

 cel_deruselet-

Ha tetszett, oszd meg légy kedves. Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.