Éld tovább az életed…

tn_deruslet_rozsaÉLD TOVÁBB AZ ÉLETED DERŰSEN SZEMLÉLVE A KÖRÜLÖTTED ZAJLÓ ÉLETET, LEGYÉL RÉSZESE AZ ÁLTALAD LÉTREHOZOTT BOLDOGSÁGNAK, SZÜKSÉG VAN RÁD EZEN A FÖLDÖN! 🙂

 A rák, életünk velejárója, egyedül mi tehetünk ellene az orvosokon kívül!

Éld az életed derűsen, ezután még bölcsebben, értékelve életed, feladatod van bőven!

Egy ember (a sok közül), aki élni akar…, az Ő beleegyezésével írom le a rákkal való küzdelmét és győzelmét!.

„Tudnunk kell, mi megy végbe bennünk, hogy rájöhessünk, mit kell föladnunk. Ahelyett, hogy eltitkolnánk fájdalmunkat, maradéktalanul fölold-hatjuk azt. Sem a test, sem pedig a hangulat nem lehet úrrá felettünk. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a test tartozik hozzánk, nem mi a testünkhöz.”

sorvalaszto_deruselet

Mit is takar ez a kifejezés, hogy daganatos betegség azaz köznyelven rák? Miért rettegünk már a neve hallatán is? Le kell mondanunk a győzelem esélyéről, ha a rákkal kell megküzdenünk? Talán azért követünk el sok-sok végzetes hibát a küzdelemben, mert eleve esélytelennek tartjuk magunkat? Biztos, hogy így kell ennek lennie?

A válasz egyértelmű nem. Csak akkor vagyunk esélytelenek, ha eleve feladjuk a küzdelmet.

De hát mit tehetnék én (miért pont nekem lett rosszindulati tumorom!) -kérdezik maguktól sokan, ha az orvosok is legtöbbször tehetetlenek a betegséggel szemben.

Csakhogy rossz a kérdésfeltevés. Miért lenne fontosabb az orvosnak az Te életed, mint Neked saját magadnak. Hiszen Te csak egy vagy a sok beteg közül, és ha Te esetleg kiesel, marad még épp elég.

Az Te dolgod szembenézni a betegséggel és harcolni.

És hidd el, jó esélyed van, hogy győzzél! Adjál esélyt életednek, harcolj, változtasd meg az életszemléleted, légy pozitív, vedd fel a „kesztyűt” és „üsd ki” a betolakodót! Minden a fejben dől, és itt 100%-ban igaz! Nem vagy rákos, ez egy állapot, amin túlleszel, ne hagy Magad itt sem legyőzni!!

sorvalaszto_deruselet

„A 40 évemet alig töltöttem be, egy gyermeket szültem 21 évesen (szerettem volna három gyermeket, de nem adatott meg), soha nem kellett melltartót hordanom, ezt csak azért írom, mert „fantasztikus melleim voltak” (lehet nagyképűségnek nevezni, de ez igaz) mikor kiderült és megtudtam, mindkét mellemben tumorok növekednek a rosszabbik fajtából, egy pillanatra megállt bennem az élet…
Ennek a rövid, de igaz, történetemnek leírása remélem sok nő társamat készteti majd arra, figyeljen magára, évente orvosi vizsgálatokra jelenjen meg saját érdekében, ezzel megmentheti életét, ne dugjuk a homokba fejünket azzal, ez velem nem történhet meg, mert az időben észlelt tumort, még ha rosszindulatú is, túl lehet élni. Nagyon sokat töprengtem, leírhatom-e, érdekel e ez bárkit is megélésem, túlélésem ezzel a tumorral? Aztán belekezdtem az írásba, mert ha csak egy nőtársam megy el szűrésre, figyel önmagára, talán megszívleli amit leírtam, már nem volt hiába.
 
Bármikor győzedelmeskedhet a sejtjeim felett, de már felkészültem a támadásai ellen, ezt szeretném szavakba formálni, mire figyeljünk oda, hogyan éljük le életünk, ha már egyszer megküzdöttünk vele, és ha utoléri azt, ki még eddig megúszta. Ezek a rossz indulati sejtek ott lapulnak bennünk, mindenkiben még a férfiakban is, és csak arra várnak mikor gyengülünk a sok munka, a stressz hatására először lelkünk betegszik meg, és akkor támadásba lendülnek, mert minden indul ki, nagyon fontos a lelkünk békéje a hétköznapokon is rendben legyen. Gondoljuk át, talán nem éljük a megfelelő életünket, nem találjuk meg a társadalomban a helyünket? Családon belüli életszemléleten is javítanunk kell
 
Összejött minden, ami az ember életében összejöhet. A munkahelyem megszűnt, a jövő bizonytalan lett, várható volt, de mégis nagyon megviselt. Hisz majdhogy a rendszerváltás után következett be, addig valamiféle burokban éltünk munkahelyileg. Az ember nehezen fogta fel: nincs munkahelye. Gyermekem párválasztása is megviselt, nehezen éltem meg, nincs otthon velem az egyetlen gyermekem. Ezt hasonlíthatom, ahhoz mikor legelőször ott hagytam az óvodában, a szívem szakadt meg. Nem tudtam, születésétől ott volt velem éjjel-nappal mit jelent, ha nincs mellettem. Súlyosabb probléma akkor következett be, egyszer csak nem kellett reggel a szobájába vinni a kakaót, a barátjával kivettek egy albérletet és összeköltöztek nem volt az ágyában, nem volt otthon! (Mondhatnánk: felnőtt, útjára kell bocsátani, igen így eszemmel tudtam is, de a lelkem az nem engedte, üres lett, értelmét vesztette minden körülöttem.
Új életet kezdett, ami nagyon természetes és helyes, de és itt van az egyik de: jó lett volna előre, ha tudom ez mit jelent, elmegy otthonról szeretett egyetlen gyermeked, hiányzott az, valaki elmondta volna: készülj fel, kicsit belehalsz majd abba, hogy már nincs melletted, nem készültem fel, nem tudtam egyhamar feldolgozni, minden percben aggódtam, eszik rendesen, jól vannak? Nem volt egy nyugodt napom, nagyon aggódtam érte. Ma már tudom, nem kellett volna ennyire aggódnom, ami már elhatalmasodott bennem. Kifelé nem mutattam, csak belül szüntelen kavarogtak a gondolatok: lesz-e munkahelyem, a gyermekem boldog-e? A Párommal jól voltunk, de ekkor még ez sem volt az igazi, és ez több mint valószínű miattam.
 
Elkezdődtek a bajok, időnként nagyon rosszul éreztem magam, gyengeség vett rajtam erőt, azelőtt ezt nem éreztem, csak ha valami influenzát kaptam el, de a kilábalása után elmúlt, de ez mindig-mindig visszatért, a közérzetem nem javult, sőt.
Emlőrákban évente 1500-2000-en halnak meg nők, ugye milyen rossz még olvasni is, pedig ez ellen mi magunk is tehetünk.
 
 
Egészségi állapotunkért mi magunk vagyunk felelősek, tennünk kell a megelőzéséért, és ha már ez az állapot fennáll nem elég az orvosi gyógyítás, ellátás. Gyógyulásunkért legtöbbet mi magunk tehetünk, de visszakanyarodom: ha betegnek érzem magam ez jelzés. Jelez a szervezetünk, baj van. Önvizsgálat, lelki bajok, stressz, van valami öröm az életemben, vagy csak sodródom, rosszabb esetben mindenért idegeskedem, másoknak jobban meg akarok felelni, mint saját magamnak. A kudarcokat nem tudom feldolgozni, csak negatívan szemlélem körülöttem az életet. Nos így voltam vele én is, szeretném, ha elolvasnátok, ha csak okulás szempontjából is. Szeretném nőtársaim figyelmét felhívni, bizony a baj gyorsan lecsap. Kétszer műtöttek ezzel a betegséggel, egymást követő években (egy év múlva újra kiújult) és mindkettővel egyszerre. Ennek már idestova több évtizede. Nagyon nehéz szavakba önteni még ma is mit éreztem, mikor egyik-napról a másik napra már a műtőasztalon voltam, mi lesz ha… A két műtét utáni lábadozó éveket le sem írom. Meg kellett saját magammal vívni a csatát, meg kellett változtatni az egész életfelfogásomat.
 
Ott a műtőasztalon jöttem rá, egyedül vagyok, úgy értem a betegséggel, (szerintem életünk során többször érezzük ezt a döntések előtt) orvosok gyógyításán kívül nekem meg kell változnom. Igen, mindenen idegeskedtem (összejött nagyon sok minden), izgultam olyanokért, amiért nem kellett volna. Rájöttem, amit nem tudok saját magam megoldani, véghezvinni, ami nem rajtam múlik, befolyásolni nem tudom, megoldja az élet, kikerülni nem lehet, el kell fogadnom.
 
Kép3
 
Az önvizsgálat nagyon fontos, úgy értem, jól érzem magam a bőrömben, tudok boldog lenni, elégedett vagyok magammal, ha csak egy kicsit is valamiben, amihez értek, és az jól sikerült, már jó, örüljünk neki.
Tudom most azt mondjátok magatokban, ebben a nehéz mai helyzetben, hogy lehetünk boldogok, elégedettek, bizony az élet nehéz, de megoldható ha egészséges vagy és a lelked boldog, kiegyensúlyozott ez nagyon fontos. (Mindenkinél mindig az a nehéz élet, amiben akkor ott jelen van.) Higgyétek el, a boldogság itt van a mindennapjainkban, a hétköznapokban, érezhetjük, ha fúj a szél, süt nap, és esik az eső, élünk. Az életről alkotott szemléletem nagyban megváltozott. Örülök annak is, ha másnak örömet tudok szerezni.
 
Merjetek boldogok lenni, s kijelenteni, jól érzem magam a bőrömben, így sokkal könnyebb minden, és ezen csak Ti magatok tudtok segíteni. Így elkerülhetitek azt, amin én keresztül mentem. Évente egyszeri rákszűrésre pedig el kell menni, ez is hozzátartozik a fentiekhez.
Az önvizsgálattal lehet a legjobban megismerni mindenkinek a saját mellét, és felfedezni az esetleges változást.”
 
sorvalaszto_deruselet
 
 

Az emlő-önvizsgálat lépései: Kép1

  1. Bal kezed helyezd a fejed mögé. A másik kezéddel befelé haladó körkörös mozdulatokkal simítsd végig a bal emlőt, amíg a bimbót el nem éred.
  2. Ezután jobb kezed emeld fel, és bal kezeddel ismételd meg a vizsgálatot a jobb emlőn. Keress keményedést, csomósodást.
  3. Gyengéden nyomd meg a bimbót a hüvelyk- és mutatóujjad között. Ha bármilyen – átlátszó vagy véres – váladékozást tapasztalsz, forduljon orvoshoz.
  4. Állj a tükör elé, jól megvilágított helyiségben. Keress az emlőn és a bimbón szokatlan jeleket: kidomborodást, behúzódást, elszíneződést.
  5. Mindkét kezedet felemelve és a könyöked hátrahúzva a tükörben közelről is alaposan nézzed meg az emlők körvonalát, hasonlítsd össze alakjukat.
  6. Csípőre tett kézzel és enyhén előrehajolva is figyeld meg melled természetes alakját. Ha megjegyzel, minden változást könnyebben észreveszed a jövőben.
  7. Fekvő helyzetben is tapintsd át emlőid és környéküket. Csomót keresve tapintsd át mindkét hónaljad az előbbihez hasonló módon.

sorvalaszto_deruselet

Többen azért nem mennek el a szűrővizsgálatokra, mert félnek attól, hogy “valamit találnak”. Pedig a késlekedéstől a helyzet nem lesz jobb. Ez a betegség magától nem múlik el, csak rosszabbul kezelhető állapotba kerül. Az aggodalmak érthetők, de igazán csak attól kell félni, hogy a kialakult emlőrák későn kerül felfedezésre, és már nem lehet meggyógyítani. Ez az, amit mindenáron kerüld el, nézz szembe és győzd le!

A rák a szellem, a test és a lélek betegsége. A düh, a megbocsátásra való képtelenség, valamint az elkeseredettség a szervezetünket a stresszel teli, savas környezetté teszi.
Tanuljunk meg szeretet-teljes, megbocsátó lelkületű emberré válni. Tanuljunk meg lazítani és az életet élvezni.

sorvalaszto_deruselet

Fontos: a cikk írója és megélője rájött arra, amit nem tud saját maga megoldani, véghezvinni, ami nem rajta múlik, és befolyásolni sem tudja, megoldja az élet, kikerülni nem lehet, fogadd el.

Jegyezd meg a rajtad kívül álló okokon, ha segíteni nem tudsz, vigasztaljon meg a tudat, a sorsod elrendezi nélküled, ezen egy percig ne idegeskedj, ne rágódj, mert csak Magadnak ártasz vele. Neked lesz rossz, az egészséged látja kárát, vigyázz reá, hisz ez a legfőbb kincsed.

Fontos még a megelőzés, az immunrendszer erősítése, a méregtelenítés, savtalanítás stb. Van megoldás, csak jó helyen kell keresni. Tudom ajánlani elolvasásra G.Edward Griffin „A világ rák nélkül” Lektorálta. Dr. Lenkei Gábor

Törekedj arra, hogy harmóniába legyél lelkeddel, testeddel!

Mi a legfontosabb rák elleni szer? Az elégedettség! Tehát a helyünkön kell, hogy érezzük magunkat az életben ahhoz, hogy megőrizzük egészségünket.

Mindig tudd! Te vagy a legjobb ember, értékes ember vagy, ez most a Te életed, éld minden percét sokáig, mosollyal, boldogan, szeretettel.:-)

Kép2

Ha tetszett, légy kedves oszd meg. Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.