Boldog Karácsonyt

tn_Kép2Kedves Látogatóm!

Boldog  és szeretetben gazdag Karácsonyt kívánok  Pilinszky János szavaival, ennél szebbet én sem tudnék adni Neked!

tn_karacsony_koszonto_deruselet

„Az ádventi várakozás hasonlít a megemlékezéshez, de valójában mindennél távolabb áll tőle. Valódi várakozás. Pontosabban úgy, ahogy a szeretet mindennél valóságosabban vágyakozik az után, akit magához ölel és örök újszülöttként a karjai között tart.

A karácsony a szeretet, és ádvent a várakozás megszentelése. Az a gyerek, aki az első hóesésre vár – jól várakozik, s már várakozása is felér egy hosszú-hosszú hóeséssel. Az, aki hazakészül, már készülődésében otthon van. Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé – szabad, és mentes a birtoklás minden görcsétől, kielégíthetetlen éhétől-szomjától. Aki pedig jól várakozik, az időből épp azt váltja meg, ami a leggépiesebb és legelviselhetetlenebb: a hetek, órák percek kattogó, szenvtelen vonulását. Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.”

Pilinszky János

 

letöltés

A következő képre kattintva egy varázslatos karácsonyfát “Angyalkával” és zenével:

karacsonyfa_deruselet

Boldog Karácsonyt kívánok Neked!

letöltés

 

„De jó volna mindent, mindent
Elfeledni,
De jó volna játszadozó
Gyermek lenni.
Igaz hittel, gyermek szívvel
A világgal
Kibékülni,
Szeretetben üdvözülni.”
Ady Endre

manocska_deruselet Amíg csak ember él a földön kinek szíve-lelke lesz, amíg csillagra néznek kitáguló gyermekszemek, amíg a kérges szívek mélyén lesz egy parányi szeretet, addig mindig lesz Karácsony a télbe burkolt Föld felett.

Ha tetszett, légy kedves oszd meg! Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.