A Veréb…- videó

deruselet_apa_fia.Egyszer valahol láttam ezt a kis filmet, olyan nagyon kerestem, mert tanulságos és szerintem nagyon fontos, nagyon sok gyermek (kortól függetlenül) nézze meg. Ma megtaláltam. Ha valaki nem tudja megélni az élet “negatív” pillanatait és nem száll magába egy ilyen videó láttán, az a pozitív élményekben sem leli örömét és lemarad a legjobb dolgok nyújtotta élvezetről.

“Száz év múlva…
semmi jelentősége nem lesz már annak, hogy mennyi pénzem volt a bankszámlámon, hogy milyen házban laktam vagy, hogy milyen volt az az autó, amit valaha vezettem…,

de lehet, hogy egészen más lesz a világ, mert fontos szerepet játszottam egy gyermek életében.”

Forrás: Valahol nagyon régen olvastam

apa-es-fia-deruselet

A film lényege – a leépülés.

A kisgyermekekkel türelemmel bánnak, mert ők az ismétlésből tanulnak.

Az idős leépült embereket meg idegesítőnek tartják, végül is minek elismételni nekik ugyan azt a dolgot 21x ha úgysem tudják megjegyezni?

Milyen az hogy felneveled a kisgyermekedet, megadod neki azt a türelmet és odafigyelést amit megérdemel, de amikor megöregszel és az agyad leépül, a felnőtt gyermeked nem adja meg neked ugyanazt?

Minden embernek elküldeném, akinek az édesanyja vagy apja az idősek otthonában várja (egyre csak várja ), hogy majd egyszer csak, meglátogatja, akit felnevelt nagy szeretettel…

Ezt a kisfilmet többször levetítetném az iskolákban.

>
.
Időnként, ott legbelül nézzük meg…
.
Ha tetszett, légy kedves oszd meg. Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.